Duurzaam bloemist

Wij zijn trots op het behaalde certificaat van de Barometer Duurzame Bloemist. Met het afgesloten keurmerk tonen wij aan dat onze bedrijfsvoering en de inkoop van bloemen en planten gegarandeerd duurzaam zijn. We kopen bijvoorbeeld keurmerken als MPS-A(+), EKO/Biologisch en On the way to PlanetProof.

Met niveau goud behaalden we het hoogst haalbare in de branche. Gemiddeld is meer dan 65 procent van onze bloemen en planten duurzaam geteeld. Laat uw boeketten ook bezorgen door een duurzame bloemist in Eijsden-Margraten en Maastricht!

Bestel duurzame bloemen


Bloemen en planten gegarandeerd duurzamer

Eisen keurmerk duurzame bloemist

De eisen voor het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist zijn tot stand gekomen in samenwerking met milieuorganisaties, koepelorganisaties, maatschappelijke organisaties (NGO’s), branchespecifieke onderzoeksbureaus, bloemisten, telers, veiling en groothandel.

We hebben hierdoor:

  • een duurzamer assortiment bloemen en planten
  • afval(scheiding) en chloorvrije of hernieuwbare verpakkingen
  • duurzame energie en -besparing
  • milieuvriendelijke schoonmaak
  • duurzamer transport en bezorging

Sustainable Florist Eijsden-Margraten en Maastricht

De criteria voor Sustainable Florist zijn volledig gebaseerd op het bestaande Nederlandse certificatieschema, ontwikkeld en beheerd door SMK (Stichting MilieuKeur). Voor meer informatie ga naar de Barometer Duurzame Bloemist.